01.03.2012

Оскарження рішення страховика





Страховику
*****, м.Київ, вул. *********, **

Копії:
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України
01001,м. Київ, вул. Б.Грінченка, 3





Скаржник:
Моторне (транспортне) страхове бюро України
02002, м. Київ, Русанівський бульвар,8

***********************
М.Київ, вул. Коцюбинського, **
*********






Скарга

На рішення прийняте Страховиком
 (лист №************** від ******** року)

            Засвідчую вам свою повагу та звертаюся до вас з наступного.
            ****.2011 року о 09:10 на 26 км а/д Київ-Харків через незначний проміжок часу сталося дві дорожньо-транспортні пригоди.
Перша - за участю мого транспортного засобу Seat Cordoba, державний реєстраційний номер **********, під моїм керуванням та транспортного засобу Opel, державний реєстраційний номер **********, під керуванням ************. (причина цієї ДТП – на смугу руху раптово вибіг собака, водій ******** був вимушений різко гальмувати, я не впоралася з керування та мій транспортний засіб зіткнувся із автомобілем Opel, внаслідок чого обидва транспортних засоби отримали незначні пошкодження). Друга - за участю мого транспортного засобу Seat Cordoba, державний реєстраційний номер ------------------, під моїм керуванням та транспортного засобу Opel, державний реєстраційний номер **********, під керуванням ************ та забезпеченого транспортного засобу Daewoo Matiz, державний реєстраційний номер  ************, під керуванням  ************ (причина цієї ДТП - водій   Daewoo Matiz рухалася зі значною швидкістю, не впоралася з керування, не встигла вчасно зупинитися та скоїла зіткнення з моїм транспортним засобом, внаслідок чого він рушив та зіткнувся з автомобілем Opel, що стояв попереду, - транспортні засоби отримали значні пошкодження).
         Про настання цих двох дорожньо-транспортних пригод я вчасно повідомила Страховика, який забезпечив цивільно-правову відповідальність водія   Daewoo Matiz та надала необхідний пакет документів для прийняття рішення щодо сплати страхового відшкодування.
            Наприкінці  ****** 2011 я отримала лист від Страховика, яким мене повідомили про відмову у виплаті страхового відшкодування та порадили звернутися до суду для встановлення ступеня вини кожного з водіїв для проведення пропорційної виплати страхового відшкодування.
            З прийнятим рішенням Страховика я не погоджуюся в повному обсязі та мотивую наступним.
            Висновок щодо наявності вини водіїв Страховик зробив на підставі довідки (Форма 2) від  ****2011 року №  ***, виданої Державним департаментом автомобільної інспекції МВС України, що не відповідає вимогам діючого законодавства України, оскільки наявність вини особи може встановити лише суд, а довідка ДАІ не є доказом вини.
            ****.2011 року Бориспільським міським судом Київської області було розглянуто дві (різні) справи про адміністративне правопорушення та винесено дві (різні) постанови про притягнення до адміністративної відповідальності водіїв.
Постанова №3- **** /2011 від  **** 2011 про притягнення мене,  ************ , до адміністративної відповідальності та визнання винною у скоєнні правопорушення передбаченого статтею 124 КпАП України та пошкодження транспортного засобу Opel, державний реєстраційний номер  ************, що належить  ************ .
Постанова №3- ***/2011 від  ****.2011 про притягнення  ************  до адміністративної відповідальності та визнання її винною у скоєнні правопорушення передбаченого статтею 124 КпАП України та пошкодження транспортного засобу Opel, державний реєстраційний номер  ************ , що належить  ************  та мого транспортного засобу Seat Cordoba, державний реєстраційний номер ************
Крім того, матеріали адміністративної справи містять докази того, що відбулося дві зовсім різні ДТП. Так, у своєму поясненні, що міститься у матеріалах адміністративної справи, водій  ************ власноруч зазначає, що була неуважною, не встигла загальмувати та скоїла зіткнення з двома транспортними засобами, що вже стояли на смузі руху після першого зіткнення. Внаслідок зіткнення транспортного засобу Daewoo Matiz, державний реєстраційний номер  ************  та мого автомобіля, мій автомобіль покотився та зіткнувся з автомобілем Opel, державний реєстраційний номер  ************ . Цей механізм настання ДТП підтверджено також й протоколами про адміністративні правопорушення та Схемою ДТП, складеною працівниками ДАІ.
Таким чином, у судовому порядку було визнано настання двох різни дорожньо-транспортних пригод.  Відносини між мною та Страховиком знаходяться у площині другої ДТП та підтверджуються, в тому числі, й Постановою суду 3- ****/2011, як того вимагає Закон України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Страховик же знехтував вимоги Закону та прийняв рішення не дослідивши  (навіть не зібравши) всі матеріали страхової справи та прийняв необґрунтоване рішення.
Далі. Мій транспортний засіб отримав пошкодження у передню та задню частину. З наведеного вище видно, що пошкодження задньої частини транспортного засобу сталося виключно з вини водія  ************ . Тому, логічно, що страхове відшкодування за пошкодження задньої частини мого транспортного засобу є беззаперечним та повинно бути сплачено мені в повному обсязі. Пошкодження передньої частини мого транспортного засобу в наслідок першого зіткнення було не значним та потребувало лише пофарбування. А внаслідок другого зіткнення (де сила удару була значною) пошкодження мого транспортного засобу вимагають не ремонту, а заміни деталей. Тому, й цьому випадку говорити про пропорційність відповідальності водії є нісенітницею – зіткнення сталися послідовно, й пошкодження накладаються одне на одне, а не є результатом одного зіткнення. Обопільної вини в даному випадку не існує.
На ці документи та доводи Страховик не звернула уваги та прийняла поверхневе некомпетентне рішення, яке я й оскаржую.


Прошу:
-          Страховика переглянути прийняте рішення та сплатити мені страхове відшкодування з урахування пені за прострочення виплати страхового відшкодування.
-          Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України та Моторне (транспортне) страхове бюро провести перевірку діяльності  Страховика, застосувати заходи впливу та сприяти отриманню мною страхового відшкодування.


Додатки:
1.      Копія Постанови № 3- **** /2011 від  **** .20011 року про притягнення до відповідальності  ************ .;
2.      Копія Постанови № 3- **** /2011 від  **** .20011 року про притягнення до відповідальності  ************ .;
3.      Копія листа №  **** / ****  від  **** .20011 року  Страховика;
4.      Копії матеріалів про адміністративні правопорушення на __*__ аркушах.



З повагою
 ***************




Итог:


После получения данной жалобы и не дожидаясь проведения проверки контролирующих органов страховая компания в срок - одна неделя, выплатила страховое возмещение в размере около 35 000 тыс. гривен




3 комментария:

  1. Здравствуйте. а теперь куда пишут по этому поводу, в связи с Указом. :)
    УКАЗ Президента України
    Про ліквідацію Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України
    Із змінами і доповненнями, внесеними Указом Президента України від 23 лютого 2012 року N 148/2012

    ОтветитьУдалить
  2. Пишут туда же, только название теперь Национальная комиссия по регулированию рынков финансовых услуг.

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...